Iohannis a semnat decretele privind vacantarea posturilor de ministri de la Dezvoltare si Transporturi

reportersite
03 ianuarie 2019, 18:01

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care se constata vacantarea functiilor detinute in Guvernul Dancila de ministrii demisionari Lucian Sova (Transporturi) si Paul Stanescu (Dezvoltare regionala).

Anuntul a fost facut printr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., urmatoarele decrete:

Decret pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stanescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice;

Decret pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Sova, ministrul transporturilor”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Refuzul presedintelui de a vacanta cele doua functii a generat un conflict de natura constitutionala, solutionat de CCR.

Dupa ce conducerea PSD a decis sa ii inlocuiasca pe cei doi, presedintele Iohannis a refuzat sa dea curs deciziei luate la partid, iar Sova si Stanescu au fost fortati de colegi sa isi dea demisia.

Sesizata de coalitia de guvernare, in data de 19 decembrie, CCR a decis ca presedintele nu poate refuza revocarea unor ministri, daca premierul i-o cere.

Ramane de vazut ce decizie va lua PSD, dupa ce presedintele Iohannis a refuzat ca pe posturile devenite vacante abia azi sa vina Lia Olguta Vasilescu (Dezvoltare) si Mircea Draghici (Transporturi), asa cum a decis in Comitetul Executiv conducerea social-democratilor.

ziare.com