Monday , November 28 2022

Ioana Valmar, fosta sotie a lui Tariceanu, audiata in dosarul Truica-Andronic

Ioana Valmar, cea de a patra sotie a lui Calin Popescu Tariceanu, a fost audiata luni la DNA Brasov, in dosarul Truica-Andronic, in calitate de martor.
ioana-tariceanu

Procurorii i-au pus intrebari legate de tranzactii avizate la cabinetul sau notarial, procurorii suspectand ca Ioana Valmar ar fi parafat anumite acorduri imobiliare incheiate de inculpatii din dosarul deschis ca urmare a retrocedarii ilegale a fermei Baneasa, informeaza Digi24.
De altfel, Ioana Valmer este una dintre persoanele cu care printul Paul, inculpat in dosar, nu are voie sa ia legatura pe perioada cercetarilor.
Procurorii spun ca dupa ce ferma Baneasa a intrat in posesia printului Paul, acesta a parcelat si vandut terenul, astfel incat sa se piarda urma celor care au pus la cale intreaga afacere. Anchetatorii spun ca mai multe tranzactii ar fi suspecte. Mai exact, in momentul tranzactiei, cei implicati ar fi trebuit sa plateasca taxe notariale de 6,5 milioane de euro, insa ei au asteptat pana cand acestea au scazut, fiind de 20 de ori mai mici, informeaza Romania TV.
Si Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin Popescu Tariceanu in perioada in care acesta era premier, este inculpat in acest dosar, fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vezi si

Legea privind unificarea localităților în consorții administrative a fost adoptată

Senatul a adoptat luni în calitate de cameră decizională un proiect de lege inițiat în …