Friday , May 24 2024

Ioana Basescu, anchetata pentru spalare de bani in campania prezidentiala a tatalui sau

ioana basescu DNA

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a ajuns în această dimineață la DNA, însoțită de un avocat ales. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar nou, legat de finanțarea alegerilor prezidențiale din 2009. Denunțătorul din dosar a susținut că ar fi cheltuit 1 milion de euro, care ar fi fost derulați prin mai multe firme.
ACTUALIZARE 12.45 Avocatul Vasile Pleşa a anunțat că Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar în această cauză.
Ioana Băsescu a ieșit de la DNA după mai bine de trei ore și jumătate de audieri. Nici ea, nici avocatul ei nu au făcut declarații și încă nu se știe în ce calitate a fost audiată – martor sau suspect?
Elena Udrea a venit, la rândul ei, la DNA însoțită de un avocat. Nu a făcut declarații.
La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Elena Udrea a spus doar că a fost citată telefonic de procurori să se prezinte joi pentru a fi audiată.
De asemenea, la DNA a venit pentru a da declaraţii şi consultantul politic Dan Andronic, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar din 2015. Consultantul politic şi jurnalistul Dan Andronic este judecat în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, alături de omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 19 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni. Procurorii l-au trimis în judecată pe Andronic pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, ambele în formă continuată.
Ioana Băsescu, de profesie notar, a mai fost audiată la DNA în urmă cu aproape doi ani, în calitate de martor, într-un dosar care privea modul în care au fost retrocedatate și ulterior vândute către o firmă italiană peste 200 de hectare de teren în comuna Nana, terenuri care ulterior au fost cumpărate de Ioana Băsescu.
Pe de altă parte, soțul Ioanei Băsescu, avocatul Radu Pricop, este cercetat de DNA în legătură cu o despăgubire pentru un teren din județul Argeș.
Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, acuzaţii dure la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.
digi24.ro

Vezi si

MAE: Un diplomat rus a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din …