Monday , February 6 2023

IOAN RUS este dispus să-şi dea DEMISIA după declaraţiile referitoare la românii din străinătate

ioan-rus

Ministrul Ioan Rus a declarat, joi, la România TV, că este dispus să-şi dea demisia din Guvern în urma declaraţiilor privind românii care muncesc în străinătate.
Ioan Rus şi-a cerut încă o dată scuze pentru declaraţia făcută miercuri seara şi a spus că este dispus să demisioneze.
“Cu premierul nu am discutat despre acest subiect (o posibilă demisie n.red.). Am vorbit alte lucruri. Nici nu mi-am dat seama că va exista o astfel de evoluţie la un subiect. Nu acesta era subiectul discursului meu de ieri seară, ci era unul absolut pozitiv legat de nevoia ca noi să urgentăm masterplanul de transport astfel încâ să creăm condiţii ca românii să se întoarcă acasă, să aibă unde lucra civilizat şi să nu fie supuşi riscurilor acestora, cu familii care se destramă, copiii evoluează greşit s.a.m.d.
Am fost foarte bine înţeles. Ceea ce am spus eu acolo era în sens pozitiv, în sensul de a sublinia obligaţia noastra de a crea condiţii pentru ca românii plecaţi să aibă unde să vină. (…) Tuturor celor care se simt atinşi îmi cer scuze public.
Dacă lucrurile vor evolua în sensul în care toata lumea să fie extrem de nemulţumită şi nu se facă balanţă între ceea ce s-a făcut pozitiv şi această declaraţie si se pune problema demisie, fără îndoială că asta este o problemă care trebuie materializată. Dar să vedem cum vor evolua lucrurile”, a spus Ioan Rus, într-o intervenţie telefonică la România TV.
“Dacă oamenii vor înţelege sensul pozitiv în care am vorbit, cu eroare de exprimare respecivă şi scuzele mele sunt acceptate, îmi văd de treaba mea. Dacă lucrurile nu vor fi aşa şi simt că încurc Guvernul sau mă încurc pe mie însumi, sigur ca se pune problema unei potenţiale demisii. Fără niciun fel de problemă”, a mai spus Rus.
Ioan Rus a mai spus că încă nu a luat o decizie în acest sens, dar se va gândi la ceea ce este mai bine de făcut în această situaţie. Ministrul a ţinut să precizeze că el nu a vorbit despre diaspora în general, ci a dorit să sublinieze că este nevoie de luarea unor măsuri, de crearea unor condiţii pentru aducerea românilor să lucreze în ţară.
“Eu nu am vorbit de diaspora în general, ci de situaţia concretă a unor categorii de români care lucreză în străinatate pe care avem obligaţia să-i aducem să lucreze în România”, a completat Rus.
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a făcut, miercuri seara, o declaraţie halucinantă într-un comentariu despre românii care lucrează în străinătate. Joi, ministru şi-a cerut scuze.
“Domnul ministru își cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intențiile domniei sale au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
“România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari-betonişti, zidarişi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. V-O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate. În Portugalia, când s-a dat drumul la acest Master Plan, s-au întors vreo 700.000 de portughezi din toată Europa care făceau același lucru ca și noi. S-au întors acasă și au contribuit la acea infrastructură rutieră, feroviară, navală, aeriană, că același lucru l-au făcut și ei. Aproape un milion s-au întors portughezii”, a explicat Ioan Rus, miercuri seara, la Digi 24.
 

Vezi si

MS mobilizează profesionişti care vor să plece în Turcia și organizează campanie de donare de sânge

Ministerul Sănătății din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de …