Tuesday , March 5 2024

IOAN OLTEAN va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR, în dosarul ANRP

Magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, joi, cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean, inculpat în dosarul ANRP, urmând ca el să fie cercetat în libertate sub control judiciar. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație.
ioan oltean DNA

Deputatul Ioan Oltean a fost audiat la ICCJ, joi seară, unde magistraţii au judecat cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean. Acesta este acuzat de DNA pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul despăgubirilor ANRP.
Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ioan Oltean. În schimb, deputatul PNL Cătălin Teodorescu nu va putea fi arestat preventiv, întrucât nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a parlamentarilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, în dosarul în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie privind despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.
Ioan Oltean este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Cătălin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Dosarul vizează despăgubirea ilegală acordată de comisia ANRP omului de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, care în 2011 a primit aproape 109 milioane de lei pentru un teren din Piteşti în suprafaţă de peste 61.000 de metri pătraţi. Despăgubirea a fost acordată în perioada în care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP era condusă de Crinuţa Dumitrean.
 

Vezi si

Digi24: George Simion caută candidați în filialele AUR: „Primiți-i pe toți, indiferent ce escroci sunt”

Într-o înregistrare obținută de Digi24 făcută de George Simion și trimisă pe un grup de …