Ioan Mircea Pascu, interviu cu Juncker pentru a ocupa postul de comisar lasat liber de Corina Cretu

reportersite
9/07/19 ora:4:11pm

Purtatorul de cuvant al CE, Mina Andreeva, a anuntat ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va intervieva in urmatoarele zile cei doi candidati propusi pentru cele doua portofolii de comisar ramase vacante dupa alegerile din 26 mai.

Viorica Dancila vrea ca Ioan Mircea Pascu sa ii ia locul Corinei Cretu in Comisia Europeana. La randul sau, Estonia a solicitat si ea inlocuirea vicepresedintelui Comisiei Andrus Ansip cu Kadri Simson, membru al formatiunii premierului estonian Juri Ratas.

Amintim ca Jean-Claude Juncker a propus Consiliului UE sa nu fie desemnati interimari pentru a ocupa cele doua portofolii vacante de comisar, insa propunerea sa a fost refuzata.

Astfel, Juncker a decis sa transfere atributiile celor doi comisari care si-au incetat mandatele, in urma alegerii lor in Parlamentul European.

Andrus Ansip a detinut portofoliul Pietei Unice Digitale, iar Corina Cretu pe cel al Politicilor de Coeziune. Portofoliile au fost transferate temporar in sarcina vicepresedintelui Maros Sefcovic, respectiv comisarului Johannes Hahn.