Friday , September 22 2023

Interlopul fugar Genică Boenică a fost prins și adus în România. El are de executat peste 10 ani de închisoare

Interlopul Genică Boenică a fost prins și adus în România luni dimineață pentru a executa o pedeapsă de peste 10 ani de închisoare, după ce a fost extrădat din Iordania. Bărbatul, care le trimitea polițiștilor mesaje pe rețelele de socializare, se ascundea în străinătate de 15 ani, după mai multe condamnări penale.

Bărbatul de 55 de ani, condamnat în 2 dosare la pedepse totalizând peste 10 ani de închisoare pentru infracţiuni precum complicitate la tentativă de înşelăciune, constituire de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, se numește în acte Romeo Ursu, cunoscut sub numele de Boenică, care timp de mai mulţi ani s-a aflat în Iordania, de unde posta pe Facebook imagini şi texte care luau peste picior autorităţile române.

„La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul Bucureşti. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii”, anunţă IGPR.

De asemenea, cel în cauză se sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanţa, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Interlopul a fugit în Iordania în urmă cu 15 ani, după ce a primit condamnările definitive.„Boenică” a fost dat în urmărire generală în 2008, fiind acuzat de înşelăciuni în domeniul imobiliar.

foto: captură, Digi24

Vezi si

Flagrant. Un farmacist dintr-un lanț cunoscut vindea mii de pastile cu Fentanil și Oxicodonă și fiole cu morfină pe piața neagră

Procurorii DIICOT au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *