Friday , April 9 2021

INTERCEPTĂRI: Niculae plănuia să-l preseze pe Geoană cu proteste a mii de oameni

Ioan Niculae plănuia să-l preseze pe Mircea Geoană pentru adoptarea unei hotărâri de guvern, punându-l pe vicepreşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu, să-i transmită liderului politic că mii de oameni sunt pregătiţi să vină la Bucureşti să protesteze pentru subvenţii, potrivit unei interceptări.
Procurorii anticorupţie redau, în rechizitoriul prin care Bunea Stancu şi Ioan Niculae au fost deferiţi justiţiei pentru corupţie, obţinut de MEDIAFAX, o interceptare din care reiese că patronul grupului InterAgro îl punea pe vicepreşedintele CJ Brăila să-i spună lui Mircea Geonă că mii de oameni sunt pregătiţi să vină să protesteze la Bucureşti.
Concret, Niculae dorea, în martie 2009, adoptarea de către ministrul agriculturii de la acea vreme, Ilie Sârbu, a unei hotărâri de guvern, pe care oficialul nu o adoptase încă. La momentul discuţiei cu Bunea Stancu, Niculae arată că trebuie să fie purtate discuţii cu Mircea Geoană privind acest aspect şi că lui Geoană trebuie să i se spună că mii de oameni sunt pregătiţi să vină la Bucureşti pentru a protesta.
“Ioan Niculae (I.N.): Măi, ai reuşit să vorbeşti cu (expresie trivială)? Bagă azi?
Bunea Stancu (B.S.): Nu. Nu răspunde Am încercat. Lasă că-l găsesc eu. De cine vorbeşti? De Ilie Sârbu, nu?
I.N.: Da.
(…)
B.S.: Mă, ăsta chiar este nenorocit?
I.N.: Este nenorocit rău.
B.S.: Vorbesc cu Geoană, mă.
I.N.: Vorbeşte cu Geoană.
B.S.: Da. Îl sun pe Geoană.
I.N.: Şi spune-i altfel lui Geoană, băi sunt pregătiţi ăştia de pe la judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui să vină cu câteva mii de oameni în Bucureşti să te întrebe unde sunt aia 15 milioane de lei pe hectar pe care i-ai promis în campanie.
(…)
I.N.: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoană. Pică dacă nu intră până luni, s-a dus.
B.S.: Deci trebuie o Hotărâre de Guvern care să…da auzi. Ăsta ce trebuie să facă? Să dea o Hotărâre de Guvern cu îngrăşămintele, nu?
I.N.: E făcută HG. Şi el o plimbă de o lună şi jumătate nenorocitul ăsta, deci are banii în buget.”
Deputaţii PSD Viorel Hrebenciu şi Robert Negoiţă, precum şi Sebastian Ghiţă sunt cercetaţi de DNA pentru spălare de bani, într-un dosar disjuns din cel cel în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată în urmă cu o zi, în cazul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

Vezi si

A fost aprobat noul ordin al MS privind condițiile în care se înmormântează morții COVID

Ministerul Sănătății a aprobat un nou ordin care modifică dispoziții mai vechi cu privire la …