Sunday , October 2 2022

Întârzieri și blocaje la Siret. MAE recomandă folosirea celorlalte puncte de frontieră

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că recomandă utilizarea tuturor punctelor de frontieră pentru intrarea din Ucraina în România, în contextul blocajelor înregistrate la PTF Siret.

“În contextul întârzierilor semnificative şi al blocajului înregistrate la punctul de frontieră dintre Ucraina şi România PTF Porubne – PTF Siret, generate de fluxul foarte mare de persoane care doresc să părăsească teritoriul Ucrainei şi de procedurile specifice de verificare a documentelor aplicate de către poliţia de frontieră din această ţară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să ia în considerare să utilizeze, alternativ, şi celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România”, se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Se recomandă trecerea direct din Ucraina pe la PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmaţiei şi PTF Diakovo – PTF Halmeu, precum şi prin Republica Moldova pe la PTF Lipcani – Rădăuţi Prut, PTF Costeşti – PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leuşeni – PTF Albiţa, PTF Cahul – PTF Oancea şi PTF Giurgiuleşti – PTF Galaţi, unde timpii de aşteptare sunt în prezent mult mai reduşi.

MAE reia solicitarea către toţi cetăţenii români care se află în Ucraina să-şi notifice urgent coordonatele prezenţei lor în această ţară prin platforma www.econsulat.ro sau la numărul de telefon 0040751084537, dedicat solicitărilor de protecţie şi asistenţă consulară. AGERPRES 

Vezi si

Conducerea PSD a decis excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu, înregistrat în situații compromițătoare cu un minor

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, “PSD …