Friday , August 19 2022

Intalnire Basescu-Guvern pe tema reuniunii Consiliului European

Preşedintele Traian Băsescu se italneste azi, de la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, cu membrii Guvernului, pentru a-i informa asupra discuţiilor din reuniunea Consiliului European care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles.
De asemenea, discuţiile de la Cotroceni ar putea viza şi proiectul de buget pe 2012, a declarat, luni ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
“Pe mine m-au sunat şi voi fi prezent. Cred că vom discuta despre realizarea bugetului, venituri şi cheltuieli”, a declarat Tabără, spunând că nu ştie dacă la întâlnirea de la Cotroceni au fost invitaţi toţi membrii Guvernului.
Discuţiile de la Cotroceni ar putea viza şi utilizarea fondurilor europene, în condiţiile în care marţi Traian Băsescu se va întâlni, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a discuta în mod deosebit legat de utilizarea fondurilor europene.
Preşedintele Traian Băsescu declara, duminică, după şedinţa Consiliului European, că luni va informa Guvernul legat de discuţiile din Consiliu, urmând să susţină ulterior o declaraţie de presă despre riscurile pe care le are România dacă nu se produce o “capitalizare consistentă şi corectă”.
Şeful statului a declarat, în conferinţa de presă susţinută la Bruxelles, că a atenţionat în mod expres că programul de recapitalizare a băncilor trebuie să aibă în vedere şi menţinerea nivelului de expunere a băncilor din zona euro în românească.
“Nu putem accepta o recapitalizare care să fie adusă la volumele necesare prin retragere de bani, spre exemplu, de pe piaţa românească, pentru a face faţă crizelor din interiorul zonei euro. Şi aşa, întârzierea în decizii ne-a creat probleme deosebite şi în ceea ce priveşte chiar finanţarea deficitelor şi a datoriilor pe care le aveam pentru acest an. Am ajuns să ne împrumutăm la preţuri mai mari, deci la dobânzi mai mari decât în 2010, când România nu era stabilizată macroeconomic. Iar asta din cauza deprecierii CDS-ului întregii regiuni, pentru că nu s-au luat măsuri la timp în ceea ce priveşte Grecia”, a spus şeful statului.

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …