Intalnire a unor lideri PSD pentru a planui debarcarea Vioricai Dancila

reportersite
25 noiembrie 2019, 17:08

Liderii PSD nemulțumiți de rezultatele obținute de Viorica Dăncilă se reunesc într-o ședință informală la Parlament luni seară, la ora 19.00, susțin surse HotNews.ro. Președintele Camerei Deputaților este cel care i-a chemat de liderii din teritoriu pentru a decide modul în care o vor debarca de la șefia PSD pe Viorica Dănclă. La întâlnire vor participa lideri ca Paul Stănescu, Gabriela Firea și Niculae Bădălău – lideri care de altfel au anunțat că este momentul schimbării în PSD.

In cursul dupa-amiezii de luni, Marcel Ciolacu a discutat cu Viorica Dancila, acasa la fostul premier, pentru a o convinge sa demisioneze si a face cat mai lina tranzitia spre o noua conducere, anunta Antena 3.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că întâlnirea va avea loc după ora 19.00 și vor participa toți liderii din teritoriu. Alături de Ciolacu s-ar afla și prietenii săi Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, care i-ar fi promis acestuia că îi vor aduce înapoi pe oamenii care au plecat din PSD și au mers la partidul lui Victor Ponta.

Astfel, Ciolacu le va propune liderilor PSD un proiect de reconstruncție alături de cei care au părăsit partidul pe vremea lui Liviu Dragnea. Printre cei care vor să se reîntoarcă în PSD sunt Mihai Tudose și Adrian Țuțuianu.

La întâlnire vor fi prezenți lideri de organizații printre care ca Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene, Marius Moldovan, Paul Stănescu, Marian Oprișan și Dragoș Benea. Potrivit surselor citate, Ciolacu ar fi obținut susținerea lui Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Niculae Bădălău. Discuțiile din această seară sunt decisive pentru viitorul Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului.

Ciolacu, suținut de liderii de organizații, intenționează să o forțeze pe Dăncilă să demisioneze marți în ședința CEX. De altfel, mai mulți lideri social-democrați i-au cerut luni Vioricăi Dăncilă să facă un pas în spate de la șefia partidului. Potrivit surselor HotNews.ro, Ciolacu ar fi discutat zilele trecute cu Dăncilă despre o retragere onorabilă din frunte partidului și chiar i-ar fi promis acesteia susținere pentru un post de parlamentar de Buzău. În schimb, Viorica Dăncilă ar fi urmat să se retragă de la șefia PSD și să-l propună președinte interimar pe Marcel Ciolacu.

După anunțarea exit pollurilor, Viorica Dăncilă a anunțat pubic, într-o intervenție la Antena 3 că nu își dă demisia din funcția de președinte și că va fi nevoie de un congres extraodinar ca să fie înlocuită din funcție. Declarația lui Dăncilă i-ar fi iritat pe liderii social democrați, care, susțin sursele citate, se așteptau ca aceasta să renunțe de bunăvoie la șefia partidului.

Tot duminică seară, în biroul lui Viorica Dăncilă a fost văzut de către presă fostul ministru și controversatul om politic, Gabriel Oprea. La plecarea din sediul PSD, Dăncilă a anunțat că Gabriel Oprea este vicepreședinte al PSD după ce, săptămâna trecută PSD ar fi semnat un protocol cu sindicatul militarilor aflați în rezervă. Anunțul i-a deranjat pe pesediști.

Mai multi dintre ei au lansat în cursul zilei de luni atacuri la adresa Vioricăi Dăncilă. Liderul filialei PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat, luni, că partidul ”trebuie să aibă un nou început” și că persoanele care au condus campania electorală ”să aibă bărbăția să își asume” eșecul din alegeri.

reportersite