Tuesday , April 16 2024

INSP: Decesele COVID înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta 

Decesele COVID-19 înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta, a anunțat marți Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Conform INSP, până în 12 septembrie în România au fost confirmate 2.913 cazuri de COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 1.157 cu tulpina Delta.

Conform analizei publicate marți de către INSP, până la data de 12 septembrie au fost raportate 3.516 secvențieri, dintre care au fost confirmate 2.913 cazuri COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Dintre acestea:
Cu varianta Alpha – 1.722
Cu varianta Beta – 11
Cu varianta Gamma – 23
Cu varianta Delta – 1.157
Astfel, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 83%.

Potrivit INSP, evoluția săptămânală a cazurilor COVID-19 cu varianta Delta are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36 (6 – 12 septembrie).

Conform INSP, au fost confirmate 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:
Alpha – 27
Beta – 0
Gamma – 3
Delta – 45
INSP spune că, având în vedere faptul că săptămâna trecută a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu această săptămână se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).

 

Vezi si

Azi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

Partidele politice, alian­țele, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți vor putea, începând de …