Friday , December 9 2022

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, blocată. Softul Ministerului Educaţiei nu funcţionează

Softul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare s-a blocat luni dimineaţă, oficialii ministeriali necomentând încă această situaţie. Mulţi părinţi au mers luni dimineaţa la şcoli pentru a-şi înscrie copii în grupa pregătitoare, însă nu au putut face acest lucru, reprezentanţii unităţilor spunându-le să aştepte până când softul va fi funcţional.
La ora transmiterii acestei ştiri, site-ul aplicaţiei de înscriere este nefuncţional, administratorul softului fiind o firmă care încearcă remedierea acestuia.
Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o “greşeală impardonabilă”.
“Aceasta este încă o dovadă în plus că Ministerul Educaţiei nu a pregătit această clasă zero. Aşteptăm ca ministrul să ia o măsură de curăţenie pentru cei responsabili, să-i penalizeze, să-i dea afară, pentru că aceasta este o greşeală impardonabilă care se petrece în prima zi de înscriere”, a spus Liviu Pop.
Potrivit liderului sindical, peste 400 de mii de părinţi aşteaptă înscrierile pe o aplicaţie care nu merge. Pentru aceşti părinţi este o bătaie de joc, în opinia lui Liviu Pop, ţinând cont că în mediul rural cei care vor să-şi înscrie copii merg chiar şi zeci de kilometri până la şcoală, astfel că vor trebui să se întoarcă în zilele următoare.
Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I începe luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.

Vezi si

Meteo. Vremea se răcește drastic începând de luni, cu maxime negative și minime de -10 grade

De luni, 12 decembrie, vremea se va rãci semnificativ în România. Temperaturile maxime se vor …