Tuesday , May 28 2024

Însărcinatul cu afaceri român, convocat la MAE ungar după "comentariile neadecvate" ale lui Victor Ponta

ponta tv

Ministerul de Externe ungar l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al României la Budapesta în legătură cu remarcile premierului Victor Ponta cu privire la gestionarea de către Ungaria a crizei refugiaților.
Victor Ponta “a făcut recent comentarii neadecvate” despre modul de gestionare a crizei refugiaților de către Ungaria, a menționat Ministerul de Afaceri Externe ungar, potrivit Agerpres.
Secretarul de stat ungar Levente Magyar și-a exprimat “stupoarea în ceea privește tentativele continue ale lui Victor Ponta de a-și salva controversata poziție morală prin minciuni anti-ungare”.
Măsura Ministerului de Externe de la Budapesta vine ca răspuns la unele declarații ale premierului român făcute luni, la Târgu-Jiu. “Ceea ce am spus și spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (…) ideea să închidem granițele, că toți cei care vin sunt niște teroriști, sunt prostii de Evul Mediu și mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulți, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe niște oameni, nu cum îi tratează vecinii noștri maghiari, cu bâta și cu înseriatul. Cu asta nu sunt de acord”, a afirmat șeful executivului român.
Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto calificase, marți, drept “simple minciuni” remarcile premierului Victor Ponta cu privire la gestionarea de către Ungaria a crizei refugiaților, apreciind că respectivele afirmații sunt nepotrivite pentru un lider din secolul XXI. Șeful diplomației ungare menționase că ‘remarcile extremiste și mincinoase’ ale premierului român țin de criza politică internă din România și a precizat că Budapesta așteaptă scuze de la partea română.
 

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …