Wednesday , October 4 2023

Informatii contradictorii privind o eventuala demisie a lui Dan Sova din Senat

sova

Dan Sova si-ar fi dat, marti, demisia din Senat, inainte ca Biroul Permanent sa discute din nou cazul sau, sustin surse citate de Realitatea TV.
De asemenea, surse din PSD citate de gandul.info au confirmat ca senatorul Dan Sova ar putea demisiona din Senat.
Contactat insa de Stiri pe surse, Dan Sova a negat informatia.
Daca informatia s-ar fi confirmat, dupa publicarea in Monitorul Oficial, procurorii DNA ar fi putut sa puna in aplicare decizia de a cere instantei arestarea sa preventiva.
Cazul Sova trebuia discutat, luni, de conducerea Senatului, insa el a fost amanat pentru astazi, presedintele Calin Popescu Tariceanu explicand ca senatorii si-au luat liber cu ocazia Rusaliilor catolice.
Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Senatului prin care a fost respinsa avizarea arestarii preventive a lui Dan Sova a fost neconstitutionala, Biroul Permanent a decis ca se va reuni si va transmite o pozitie oficiala Comisiei Juridice, in acest caz-premiera pentru Parlamentul Romaniei, senatorii juristi fiind cei chemati sa analizeze situatia si sa decida daca votul in cazul cererii de avizare a arestarii preventive a lui Dan Sova trebuie reluat sau nu.
Social-democratii sunt cei care au sustinut o reluare a votului, in timp ce a doua varianta ar fi o reinterpretare a hotararii Senatului dupa primul vot.
Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat ca “drumul de urmat este probabil un nou vot”.
Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata, pe 11 mai, in Monitorul Oficial.

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …