Wednesday , April 17 2024

Informații contradictorii în cazul accidentului feroviar din Teleorman. Acceleratul a lovit de fapt violent marfarul. 12 răniți, din care 4 au ajuns la spital

Trenul accelerat care circula pe ruta Arad-București Nord a depășit semnalul Oprire a ajuns din urmă un marfar încărcat cu mașini Ford, pe care l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului, a declarat la Digi24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară care cercetează cauzele accidentului produs în noaptea de duminică spre luni. Inițial, presa locală a spus că trenul de pasageri a lovit un marfar din spate și că sunt mai mulți răniți. ISU Teleorman a activat planul roșu și autoritățile au comunicat că acceleratul a frânat la timp, în timp ce marfarul era oprit pe aceeași linie, în fața sa.

“Nu vorbim de ipoteze. Putem spune ce s-a întâmplat. La 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. E o chestiune pe care o lămurim, ca să nu existe date care ulterior să fie invalidate. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă”, a declarat Laurențiu Dumitru.

El a spus că vor fi chestionate persoane și va fi verificat sistemul de management al siguranței, concluziile vor fi trecute într-un raport de investigare final care va fi transmis părților și apoi va fi făcut public. “Dacă va fi cazul, credem că va fi, vom emite recomandări de siguranță care vor fi analizate de autoritățile de siguranță, se va dispune un plan de măsuri care să fie implementate”, a precizat Laurențiu Dumitru.

12 persoane au fost rănite în urma impactului, patru dintre ele fiind transportate la spital. Celelalte opt au fost asistate medical la fața locului. În trenul de pasageri erau 280 de persoane. 200 dintre ele au fost duse cu microbuze ale ISU Teleorman către stația Roșiori, iar de acolo au urcat în alt tren care să le ducă la destinație.

 

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …