Tuesday , January 31 2023

Informare meteo: Vreme rece, ninsori, polei si vant, pana marti

Vremea se raceste si mai tare, de luni dimineata, in toata tara, meteorologii emitand duminica o informare meteo de temperaturi scazute, ninsori, polei si vant puternic.

Astfel, incepand de luni, ora 7.00, pana marti, la ora 10.00, se vor semnala ninsori la munte, precipitatii predominant sub forma de ninsoare in nord si in centru, depuneri de polei, intensificari ale vantului si vreme rece, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

“In intervalul mentionat, aria precipitatiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul si centrul tarii. In Maramures, Transilvania, nordul Crisanei si al Moldovei treptat vor predomina ninsorile si local, mai ales dupa orele amiezii, se va depune strat de zapada.

In Banat, in sudul Crisanei si in centrul si sudul Moldovei la inceput va ploua, apoi se vor semnala precipitatii mixte. In cursul noptii de luni spre marti (2/3 decembrie) si in dimineata zilei de marti, precipitatii slabe sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare se vor semnala si in regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge si se va depune strat de zapada, mai consistent in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor”, se arata in mesajul ANM.

De asemenea, vantul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depasi 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificari trecatoare ale vantului vor fi pe spatii mai mici si in celelalte zone, cu viteze in general de 45-55 km/h.

Meteorologii mai transmit ca, in prima parte a saptamanii, vremea se va mentine rece mai ales dimineata si noaptea, cu precadere in jumatatea de nord a teritoriului.

Vezi si

Inspectorul Pădurii: Numărul interogărilor a crescut însă apelurile la 112 s-au redus la jumătate

Numărul de interogări realizate de cetăţeni în aplicaţia Inspectorul Pădurii a crescut de la 1,3 …