Tuesday , November 29 2022

Informare meteo de vreme rea: Racire accentuata, ploi, lapovita si chiar ninsori

ploaie

Meteorologii au emis o INFORMARE METEO valabilă în intervalul 15 aprilie, ora 03 – 17 aprilie, ora 15, timp în care se vor semnala ploi, lapoviță și ninsoare.
În intervalul menţionat va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
Local cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp în 24 de ore.
Valorile termice vor scădea accentuat, iar în regiunile extracarpatice vremea va deveni rece pentru această perioadă.
VREMEA PE 2 ZILE
Marți, vremea va fi în general instabilă şi se va răci, astfel că valorile termice se vor situa sub mediile caracteristice perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros şi local va ploua mai ales sub forma de averse, trecător însoţite de descărcări electrice. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat nou de zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei la Miercurea Ciuc şi în nordul Moldovei la Suceava şi 18…19 grade în sud-estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei.
În Bucureşti, cerul va fi variabil şi doar trecător vor fi condiţii să plouă slab. Dimineaţa 5-7 grade. Maxima, în scădere faţă de luni, se va situa în jurul valorii de 16 grade.
Miercuri în sudul, centrul şi estul ţării vremea va fi în general instabilă şi rece pentru această perioadă. Valorile termice diurne încă mai scad faţă de marţi, în medie cu 5…7 grade. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice. La munte şi trecător în Subcarpaţii Moldovei şi estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 grade la Miercurea Ciuc şi Suceava şi 16 grade la Tulcea.
 

Vezi si

Antony Blinken: SUA nu au aliat mai bun ca România 

SUA nu au aliat mai bun ca România, a declarat secretarul de stat american Antony …