Monday , February 6 2023

Începutul lunii aprilie va fi mai rece, apoi temperaturile cresc – prognoza pe 4 săptămâni

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale la începutul lunii aprilie, apoi vremea se încălzește și pe alocuri va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă din an, spun meteorologii, care au transmis, marți, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

28 martie – 4 aprilie: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

4 – 11 aprilie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, local excedentare la munte.

11 – 18 aprilie: Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

18 – 25 aprilie: Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara. (Mediafax)

Vezi si

România trimite salvatori și personal SMURD în Turcia după cutremurul devastator

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei …