Sunday , January 16 2022

Incendiu violent la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un depozit de substanţe periculoase a luat foc

incendiu

Incendiu violent la Combinatul Oltchim, de la Râmnicu Vâlcea. Un depozit de substanţe periculoase a luat foc marţi noapte, iar ulterior au avut loc şi mai multe explozii. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi.
Incendiul a fost anunţat la ISU Vâlcea la ora 23:56. Imediat, mai multe autospeciale au fost trimise la Oltchim. Peste o sută de pompieri, împreună cu serviciul privat al combinatului au început lupta cu flăcările care ajungeau deja la înălţimea furnalelor. Reprezentanţii ISU au intervenit cu 15 autospeciale cu apă şi spumă, dar şi cu o autospecială de lucru la înălţime. La locul incendiului au ajuns, de asemenea, şi mai multe ambulanţe.
Focul a izbucnit la un depozit de substanţe periculoase, cu o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. Conform martorilor, s-au auzit şi mai multe explozii.
Mai bine de trei ore s-au chinuit pompierii să stingă flăcările. Abia în jurul orei trei dimineaţa focarele au fost lichidate. În zonă au rămas, însă, reprezentanţi ai ISU Vâlcea, pentru a se asigura că nu există pericolul ca incendiul să reizbucnească.
Din fericire, nu au existat răniţi, iar specialiştii spun că fumul emanat de incendiu nu reprezintă un pericol pentru populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea.
Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă a izbucnirii focului.
 

Vezi si

Cutremur de 4,5 în România, produs duminică după-amiază. Este al treilea în ultimele 24 de ore

Un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în România duminică, 16 …