Incendiu si explozie la fabrica de armament din Cugir. O femeie a murit

reportersite
12 noiembrie 2018, 13:32

O explozie urmată de un incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum a izbucnit luni dimineaţă la Uzina Mecanică Cugir, una din cele două fabrici de armament din oraş. O femeie a fost gasita carbonizata.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a anunţat că Garda Sebeş intervine cu o autospecială şi şapte subofiţeri pentru stingerea unui „incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Uzina Mecanică Cugir”. La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Au fost cerute forţe în sprijin de la ISU Hunedoara şi ISU Sibiu.

O persoana dată dispărută în incendiul izbucnit luni la o fabrică de armament din oraşul Cugir a fost găsită carbonizată, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Este vorba despre o femeie, a menţionat sursa citată.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Au fost cerute forţe în sprijin de la ISU Hunedoara şi ISU Sibiu. (Agerpres)