Tuesday , January 31 2023

Incendiu puternic pe muntele Pietricica din Piatra Neamț

UPDATE: Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20. A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 20 ha.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la: ISU Neamț cu 8 autospeciale, 7 autoturisme de  serviciu, 2 microbuze cu 147 militari, ISU Bacău cu 3 autospeciale de stingere cu 13 militari, ISU Iași cu 2 autospeciale de stingere cu 7 militari, 45 de  lucrători de la Direcția Silvică (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Gârcina și Roznov), 25 angajați de la Primăria Piatra Neamț (BMSU, Publiserv și Salubritas) și voluntari. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

STIREA INITIALA

Pe 30 noiembrie, în jurul orei 22:26, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț, pe muntele Pietricica.

Numeroase echipaje de pompieri intervin la fața locului și încearcă să oprească flăcările care se îndreaptă către casele aflate pe versant.

Martorii oculari susțin că incendiul este foarte aproape de primele case.

Focul este vizibil din cea mai mare parte a orașului Piatra Neamț. În unele zone ale municipiului, rețelele de electricitate nu mai funcționează, potrivit Mediafax.

Au fost solicitate forțe în sprijin de la ISU Iași, anunță pompierii. La fața locului merg echipe din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași.

În prima fază a intervenției la Piatra Neamț pleacă două autospeciale de stins incendii cu echipaj complet și o autocisternă transport apă, anunță reprezentanții ISU Iași. De asemenea, a fost solicitat ajutorul ISU Bacău.

„La incendiul de pe dealul Pietricica acționează forțe și mijloace din detașamentul Piatra Neamț. Au fost chemate în sprijin forțe și mijloace din cadrul detașamentelor de pompieri din Târgu Neamț și Roman, dar vor veni în sprijin și forțe de la ISU Iași și Bacău”, a declarat pentru Digi24 Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

„Există posibilitatea propagării incendiului la locuințe, la o mănăstire și la fondul forestier. Condițiile meteo sunt nefavorabile, pentru că vântul bate cu putere”, a precizat reprezentanta ISU Neamț.

În ceea ce privește posibilitatea ca oamenii din apropiere să fie evacuați, Irina Popa a spus că se va face o evaluare și „dacă va fi nevoie se vor evacua persoanele acolo unde există posibilitatea extinderii incendiului.

Tot personalul de la ISU Neamț a fost chemat pentru a interveni la misiune, mai precizează sursa citată.

Vezi si

Federațiile din Învățământ vor picheta sediul Guvernului. Sindicaliștii cer salarii mai mari

Federațiile din Educației vor picheta, miercuri, sediul Guvernului, cerând salarii decente, mai ales pentru personalul …