Wednesday , February 8 2023

Incendiu la Circul Globus: 11 animale au murit

circ

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineaţă, la o a anexă a Circului Globus. Mai multe autospeciale ale ISU şi un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările, dar 11 animale, printre care doi tigri, au murit în incendiu.
Anexa în care se aflau tigri, cămile şi alte animale exotice a fost cuprinsă de flăcări.
Câteva ore s-au chinuit pompierii să lichideze flăcările. Din păcate, 11 animale nu au putut fi salvate, printre acestea doi tigri și mai mulți porcușori de Guineea.
“21 animale au fost salvate, iar 11 animale au murit, cel mai probabil din cauza fumului.
”În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri şi o cămilă albă la Grădina Zoologică din Braşov şi urmează să le găsim şi celorlalte astfel de locuri”, a declarat el. Victor Coman a mai spus că nu ştie de ce doi dintre tigrii nu au ieşit din cuşcă şi a menţionat că acolo nu se aflau furaje depozitate. ”Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainene”, a mai afirmat el. ”Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a mai spus Coman, fără a preciza ora la care s-a observat declanşarea incendiului.
11 animale, printre care şi doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini, nu au mai putut fi salvate de pompieri. Animalele care au putut fi salvate au fost mutate într-o altă anexă.
Intervenția pompierilor e îngreunată deoarece nu există nicio sursă de apă în apropiere.
Incendiul ar fi izbucnit de la anexa de lângă cea în care se aflau animalele. Este vorba de clădirea în care se aflau îngrijitorii animalelor.
Incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi se întinde pe o suprafaţă de 300 de metri.
De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.
Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.
digi24.ro, realitatea.net

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …