Sunday , November 27 2022

INCENDIU COLECTIV. Pompierii ştiau de existenţa clubului cu cel puţin cinci săptămâni înainte de incendiu

colectiv

Gazeta Sporturilor a descoperit un document pe care pompierii l-au primit pe data de 23 septembrie 2015 din partea unei firme care informa ISU că organizează un concert la clubul Colectiv în care estimează prezenţa a aproximativ 2.000 de persoane.
Mai mult reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spuneau imediat după incendiul de la Colectiv că habar n-aveau de existenţa clubului, acesta nefiind în evidenţele ISU. Ulterior, s-a aflat că doi angajaţi ai ISU treceau periodic pe la Colectiv, oferindu-se să-i ajute pe patroni cu întocmirea dosarului PSI, deşi ştiau că există nereguli.
Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unui document care atestă clar că reprezentanţii ISU la toate nivelurile ştiau de funcţionarea clubului Colectiv. “Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU.
”Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri”, scrie sursa citată.
“La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară”, se mai arăta în fax-ul către ISU.
În ciuda acestei informări, ISU nu a luat în considerare faxul. Pe 25 și 26 septembrie festivalul de muzică electronică PLUM a avut loc la clubul Colectiv și, alături, la etajul 1 al fabricii Pionierul, dar n-a venit nimeni de la pompieri.
 
 

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …