Thursday , March 30 2023

Încă un protestatar a fost reținut in dosarul mitingului din 10 august. În total, 7 persoane sunt urmărite

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au reținut încă un protestatar, pentru că la mitingul din 10 august ar fi lovit un jandarm și ar fi tulburat ordinea la manifestația din acea noapte. În total, șapte protestatari sunt urmăriți penal în dosarul privind jandarmii loviți, relatează Mediafax.
„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul T.C.F. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii și liniștii publice. (…) Inculpatul T.C.F., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunaluk București, printr-un comunicat de presă.
Sursa citată a mai precizat că, prin lovirea jandarmului, protestatarul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând sentiment de teamă celor prezenți la miting.
„De asemenea, față de inculpat s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi (joi,n.r.), judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Menţionăm faptul că în cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alţi şase inculpaţi, trei dintre aceştia aflându-se în arest preventiv, doi în arest la domiciliu şi unul sub control judiciar”, mai arată sursa citată.
Reprezentanții unității de parchet arată că măsurile preventive pot fi dispuse doar în condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală, nu „ca urmare a poziţiilor exprimate în spaţiul public cu privire la cauză”.
HotNews

Vezi si

Kovesi, despre dezincriminarea abuzului în serviciu sub 50.000 euro: Parchetul European va sesiza Comisia Europeană dacă legea va trece de deputați

Parchetul European (EPPO) va sesiza Comisia Europeană dacă amendamentul care dezincriminează abuzul în serviciu sub …