Wednesday , November 30 2022

Inca un cadou de la Liviu Dragnea pentru primari si sefii de CJ: dispare obligatia consultarilor publice pentru planurile de urbanism

dragnea

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, a desfiintat printr-un ordin obligatia ca planurile de urbanism si de amenajare a teritoriului sa fie puse in dezbatere publica. Ordinul de ministru, publicat marti in Monitorul Oficial nr. 425, abroga o prevedere expresa care spunea ca documentaţiile de urbanism şi amenajare a teritoriului care se aprobă fără consultari publice sunt “nule de drept”.
Ordinul semnat de Liviu Dragnea are data de 30 mai si abroga un articol dintr-un Ordin al ministrului dezvoltarii din 2010.
Practic, prin aceasta masura, primarii, consiliile locale si sefii de consilii judetene sunt exonerati de raspunderea de a organiza dezbateri publice pe marginea unor proiecte imobiliare sau de infrastructura – fie ele controversate sau nu. Practica ultimilor ani a aratat ca la aceste dezbateri publice societatea civila sau cetatenii potential afectati de astfel de proiecte pot exercita presiuni publice asupra edililor pentru a respinge planurile de urbanism care incalca legislatia.
Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii si presedinte executiv al PSD, a mai facut saptamina trecuta un cadou alesilor locali. El a promovat o Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern prin care elimina filtrele birocratice din calea investitiilor cerute de primari. (Hotnews)

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …