Monday , April 22 2024

Încă șapte răniți în exploziile de la Crevedia vor fi transferați în străinătate – unul în Norvegia, 4 în Germania și doi în Austria

Alţi șapte pacienţi răniţi în exploziile de la Crevedia vor fi transportaţi duminică în străinătate, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a adăugat că e posibil ca şi luni să fie transportate în străinătate unele persoane rănite, dar depinde de ceea ce decid medicii, relatează Agerpres.

Conform mecanismului european de protecție civilă, prioritate la transfer au doar cei care au șanse de supraviețuire. “Nu există în protocoale transfer de pacienți cu arsuri de 80 – 90% pe corp”, spune Arafat.

Marea majoritate a răniților grav sunt pompieri, iar unii din ei au arsuri de peste 50% din suprafața corporală. Cei șapte răniți  de la Crevedia vor fi repartizați după cum urmează: unul în Norvegia, 4 în Germania și doi în Austria.

Până în prezent au fost transferaţi patru răniţi, la Bruxelles și Milano.

Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri. (O.S.)

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …