Friday , May 20 2022

Încă cinci tipuri de măști neconforme introduse de România în sistemul european de alertă

Vineri dimineață, Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă 5 notificări ale României în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață, realizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
”Până în acest moment, nu mai puțin de 17 alerte ale României, în domeniul măștilor, avertizează deja țările membre în legătura cu posibila lor prezență la vânzare în UE” a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC. Sunt vizate măștile cu denumirile : KN95, 3M AURA 9332 +, DA SHANG REN YI, Disposable protective mask with 3 layersKN95 Face Mask.
Aici puteți vedea măștile neconforme, cu atenționări și fotografii:

ANPC supraveghează permanent piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit și îi avertizează, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …