Sunday , January 29 2023

Inalta Curte: Alianta USR-PLUS poate candida la alegerile europarlamentare

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, vineri seara, contestația formulată de USR și PLUS împotriva deciziai BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale “Alianța 2020 USR-PLUS”.

Judecătorii ÎCCJ au admis, vineri seara, contestația formulată de USR și PLUS împotriva deciziai BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale “Alianța 2020 USR-PLUS”.

”Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare! Așa cum ne așteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în favoarea Alianței noastre! Lupta continuă cu și mai mult avânt. Vă mulțumim pentru efortul, implicarea și răbdarea voastră. Împreună vom reuși”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș, liderul PLUS.

Biroul Electoral Central a publicat, joi, decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale “Alianța 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente președinți ai formațiunilor sunt Nicușor Dan și Daneș Raluca, nu Dan Barna și Dacian Cioloș.

Alianța USR-PLUS a anunțat că a depus vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție contestația cu privire la decizia BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianței electorale “Alianța 2020 USR-PLUS”.

Contestația a avut 18 pagini de argumente juridice și a fost pregătită de o echipă de 6 juriști și avocați din partea celor două partide, se arăta într-un comunicat remis vineri seara. (Mediafax)

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …