Friday , January 28 2022

Inalta Curte a sesizat Curtea Constitutionala in cazul Legii privind statutul magistratilor

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea legii de modificare si completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.
ICCJ

Decizia a fost luata joi seara dupa ce toti magistrati Inaltei Curti s-au constituit in Sectii Unite. “Sedinta Sectiilor Unite a fost convocata la cererea Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, transmisa prin adresa nr.105/C/29.03.2018, in temeiul art.27 alin. (1) teza a III-a din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, arata Inalta Curte, intr-un comunicat de presa.
Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justitiei – Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Si PNL si USR au sesizat din nou Curtea Constitutionala pe noua varianta a Legilor Justitiei aprobata de Parlament.
In urma amendamentelor adoptate, Legile Justitiei nu au suferit modificari de fond fata de forma adoptata de Camera Deputatilor.
ziare.com

Vezi si

Doi tineri de 15 și 20 de ani au murit în ultimele 2 zile, după ce au trecut prin COVID și ieșiseră din izolare

Doi tineri au murit în ultimele 2 zile după ce au ieșit din izolare, post-COVID. …