Wednesday , February 28 2024

Înalt Preasfinţitul Teodosie rămâne sub control judiciar, dar a scăpat de acuzaţia de luare de mită

teodosie

Înalt Preasfinţitul Teodosie va ajunge luni la Curtea de Apel Constanţa, acolo unde judecătorii vor analiza contestaţia depusă împotriva controlului judiciar.
IPS Teodosie rămâne sub control judiciar, a decis CA Constanţa. Instanţa a înlăturat însă temeiul infracţiunii de luare de mită. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, luni, menţinerea controlului judiciar în cazul arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cercetat de DNA pentru luare de mită şi folosirea cu rea-credinţă de documente false. Totodată, judecătorii au înlăturat ca temei al măsurii preventive infracţiunea de luare de mită, decizia instanţei fiind definitivă.
“Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât IPS Teodosie, cât și Arhiepiscopia Tomisului, nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu și oamenilor”, se precizează într-un comunicat al Arhiepsicopiei.
Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori, se vor lămuri acuzațiile rămase în cel mai scurt timp și așteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzațiile și măsura preventivă a controlului judiciar.
UPDATE: Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat luni, după ce a iesit de la Curtea de Apel Constanţa, unde s-a judecat cererea sa de revocare a controlului judiciar, că şi-a susţinut nevinovăţia şi că pe el nu îl afectează că este ”acuzat pe nedrept”, dar că ”afectează Biserica”. Totodată, avocatul înaltului prelat a afirmat că acuzaţiile procurorilor sunt nefondate.
”Am avut ocazia să susţin nevinovăţia pentru că cele inciminate nu există. Atât am de spus. Şi am întrebat cui foloseşte să umilească Biserica. Pe mine, personal, nu mă afectează că sunt acuzat pe nedrept, dar afectează Biserica, pentru că reprezint Biserica. Probele se vor dovedi că, de fapt, nu s-au găsit”, a declarat IPS Teodosie, luni la prânz, la ieşire din sala de judecată.
IPS Teodosie a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile şi va trebui să dea săptămânal cu subsemantul la poliţie. Arhiepiscopul este cercetat pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
Procurorii susţin că acţiunile IPS Teodosie şi ale complicilor au provocat un prejudiciu de peste un milion de lei.
 

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …