Friday , July 1 2022

In tragedia aviatica din Rusia a murit unul din fiii presedintelui Republicii Ruse Tatarstan. Avionul a fost folosit si de BlueAir

tatarstan

50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit în apropierea oraşului rus Kazan, anunţă presa rusă. O eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului de pasageri, potrivit Mediafax.
Potrivit agenţiei ruse Tatar-Inform, printre victime se numără doi copii. De asemenea, în urma acestui accident au murit Irek Minnihanov, unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan, şi Alexandr Antonov, şeful local al Serviciului federal de securitate (FSB), a anunţat vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov.
O eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului de pasageri în republica rusă Tatarstan, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă citate de RIA Novosti. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat crearea de urgenţă a unei comisii speciale pentru anchetarea circumstanţelor accidentului.
Avionul, de tip Boeing 737, efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova. Accidentul a avut loc la ora locală 19.25 (17.25, ora României).
La bordul avionului se aflau 44 de pasageri şi membri ai echipajului.
Aeronava s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării, în republica rusă Tatarstan.
“Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kazan şi a explodat. Cincizeci de oameni – 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului – au murit”, a comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă. Bilanţul anterior era de 44 de morţi.
Avionul încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului.
Preşedintele republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, a decis ca ziua de luni, 18 noiembrie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele acestui accident aerian.
Potrivit unor surse citate de agenţia rusă Itar-Tass, aeronava nu a avut probleme tehnice înainte de decolare.
Totuşi, unul dintre foştii pasageri ai acestui avion a afirmat că aeronava a întâmpinat dificultăţi la aterizare, cu doar câteva ore înainte de accidentul aerian din Kazan.
Avionul, de tip Boeing 737, fusese dat în folosinţă în urmă cu 23 de ani, în 1990. Potrivit site-ului aviation-safety.net, anterior, avionul a fost în proprietatea a şapte companii aeriene, printre care Air France (începând cu 1 iunie 1992), Blue Air (începând cu 1 septembrie 2005) şi Bulgaria Air (începând din mai 2008).
La 17 decembrie 2001, acest avion, având 102 pasageri la bord, a fost implicat într-un alt accident, în Brazilia, însă atunci nimeni nu a fost rănit.

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …