Tuesday , May 11 2021

In memoria copiilor ucisi in Gaza: 373 de nume, publicate pe o pagina neagra

copii-Gaza

O pagina-tribut cu numele sutelor de copii ucisi in Fasia Gaza in timpul ofensivei israeliene a fost publicata, miercrui, de catre asociatia Salvati Copiii in principalele publicatii britanice.
Potrivit ultimelor date furnizate de ONU, 373 de copii si-au pierdut viata in sangerosul conflict ce dureaza de patru saptamani, scrie The Telegraph.
Presedintele asociatiei, Justin Forsyth, sustine ca initiativa dezvaluie “realitatea cruda a situatiei din Gaza”.
“Sa vezi numele copiilor, unii de doar cateva luni, scrise cu alb pe negru aduce aici tragedia care s-a abatut asupra copiilor din Gaza”, a declarat acesta.
“Moartea unui copil e prea mult; moartea a 373 este o atrocitate, o pata pe constiinta intregii lumi. Condamnam toate atacurile asupra civililor din Gaza si Israel prin publicarea acestor nume, amintim lumii urgenta de a face presiuni pentru o incetare permanenta a focului. Trebuie sa ne asiguram ca nicio tanara viata nu mai este inutil sacrificata”, a continuat presedintele Salvati Copiii, asociatie care lucreaza pe teren in Fasia Gaza si Cisiordania.
Pagina cu numele copiilor ucisi a aparut in publicatii precum The Guardian, The Independent, The Telegraph si Daily Mail.
Peste 1.800 de palestinieni, majoritatea civili, si-au pierdut viata in cursul bombardamentelor israeliene. Luni a avut loc o “pauza umanitara” solicitata de Israel, in cursul careia palestinienii au incercat sa ajunga la locuintele lor si sa faca rost de mancare.
Ministerul palestinian al Sanatatii a anuntat ca cel putin 18 persoane au fost ucise in Gaza in timpul armistitiului, inclusiv un copil de 8 ani aflat intr-o casa dintr-o tabara de refugiati ce a fost lovita de o racheta.
De asemenea, Israelul si gruparea palestiniana militanta Hamas au convenit inca o data asupra unui armistitiu de 72 de ore. Armistitiul umanitar a fost propus de Egipt si a intrat in vigoare marti dimineata.
Cu putin timp inainte de intrarea in vigoare a armistitiului, Israelul a anuntat retragerea totala din Gaza. Purtatorul de cuvant al armatei, Peter Lerner, a scris pe Twitter: “Dupa distrugerea a 32 de tunele ale teroristilor, de la ora locala 08.00, armata israeliana va implementa un armistitiu de 72 de ore, de pe linii defensive, din exteriorul Fasiei Gaza”.

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …