Saturday , July 13 2024

Împuşcături într-un centru comercial din Munchen. Presă: 15 persoane au murit

munchen

Poliţia din Munchen este în alertă. Un individ a deschis focul în centrul comercial Olimpia, în apropierea stadionului formaţiei Bayern. Acolo a fost declanşată o operaţiune de mare amploare a forţelor de ordine. Surse citate de presa germană vorbesc mai mulţi morţi, până la 15, anunta Digi24.
ACTUALIZARE 20:28. Într-un mesaj pe contul său de Twitter, poliţia germană le cere oamenilor să evite locurile publice din Munchen. “Situaţia este confuză”.
ACTUALIZARE 20:25. Presa germană vorbeşte despre încă un atacator în oraş. Suddeutsche Zeitung scrie că o a doua opraţiune a poliţiei ar avea loc în centrul oraşului, în Piaţa Stachus.
ACTUALIZARE 20:14. Reuters transmite că poliţia a confirmat moartea mai multor persoane. Deocamdată nu s-a există o estimare oficială a numărului răniţilor. În presa germană, numărul morţilor variază între 10 şi 15.
ACTUALIZARE 20:03. Metroul din Munchen a fost închis după ce martorii au declarat că atacatorul ar fi reuşit să scape din centrul comercial şi a intrat în cea mai apropiată staţie de metrou.
ACTUALIZARE 20:00. Într-un mesaj pe Twitter, Poliţia germană confirmă că desfăşoară o operaţiune de amploare şi le recomandă cetăţenilor să evite zona Olimpiapark.
ACTUALIZARE 19:57. Bild, care citează AFP, scrie că o persoană a murit şi 10 sunt rănite.
ACTUALIZARE 19:51. Conform Suddeutsche Zeitung, surse din poliţie ar fi confirmat pentru cotidianul din Munchen că în centrul comercial sunt mai mulţi oameni morţi şi răniţi. Informaţiile venite de la martori confirmă faptul că ar fi vorba despre un singur atacator.
Presa germană scrie că ar mai multe persoane ucise. Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că, orice s-ar întâmpla în Olimpiaparks, este ceva “mare”, scrie Bild. Cotidianul german citează martori care susţin că un bărbat înarmat a intrat în fugă în centrul comercial.
A intrat într-o drogherie de unde ar fi început să tragă în oameni.

Vezi si

Marcel Ciolacu, despre creșterea TVA: Este exclus

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. …