Saturday , February 24 2024

PNL si PSD si-au dat mana si anunta impozitarea pensiilor speciale cu pana la 85%

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, anunta ca toate pensiile speciale din Romania vor fi impozitate, iar cele care depasesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament initiat si sustinut de liberali si social-democrati. “PSD a propus si se va vota in Parlament impozitarea cu 85% a pensiilor speciale”, afirma miercuri si presedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

Camera Deputatilor voteaza impozitarea pensiilor speciale

“Toate pensiile speciale din Romania vor fi impozitate, iar cele care depasesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament initiat si sustinut de PNL si PSD. In mod similar vom actiona si maine in ceea ce priveste pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel incat sa fie indepartata orice inechitate sociala intre pensionari”, arata Roman intr-un comunicat.

El aminteste ca PNL a sustinut intotdeauna principiul contributivitatii.

“Amendamentul depus obliga PSD sa rupa fratia cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luata prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curtii Constitutionale, care spun ca pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astazi se mai indeplineste o promisiune a PNL facuta in perioada campaniei electorale, cand am promis oamenilor echitate sociala si taierea pensiilor speciale.”

“PSD a propus si vom vota astazi (miercuri – n.r.) in Parlament impozitarea drastica a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din Romania trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acesti bani trebuie sa se duca obligatoriu catre alocatii si pensii si nu in buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris si liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale va fi analizat de Comisia pentru buget-finante in paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputatilor.

Decizia a fost luata de deputati la inceputul sedintei plenului Camerei. Proiectul de lege, initiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat in anul 2019.

sursa: ziare.com

Vezi si

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai au voie să se apropie la o distanță mai mică de 5 kilometri de frontiera cu România 

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi …