Wednesday , February 1 2023

Imagine sfasietoare de dupa atentatul de la Nisa

papusa nisa

În urma atentatului de la Nisa şi-au pierdut viaţa 84 de oameni, iar alţii sunt grav răniţi în spitale. La scurt timp, pe Facebook au circulat fotografii cumplite, cu cei care şi-au pierdut viaţa: cadavre acoperite cu cearşafuri albe. În schimb, cea mai distribuită a fost imaginea care arată cum copiii cad victime într-un război care nu este al lor.
Pe stradă, lângă un cadavru, a rămas jucăria unui copil: o păpuşă. În rest, tăcere. Nu este încă clar dacă victima este la rândul său un copil, întrucât autorităţile franceze au anunţat că sunt şi copii printre morţi. Fotografia aparţine Reuters.
Ziua Națională a Franței s-a încheiat tragic la Nisa. Un bărbat aflat la volanul unui camion a intrat cu acesta pe o distanță de doi kilometri în mulțimea de oameni care urmăreau în stradă focurile de artificii. Acesta a ieșit, apoi, din mașină și a tras în mulțime. Ministrul francez de Interne a confirmat, mai târziu, că atacatorul a fost ucis de către polițiști. Potrivit presei, ar fi vorba despre o persoană cu cetățenie tunisiană și franceză, în vârstă de 31 de ani, posibil locuitor al Nisei. Autoritățile vor acum să afle dacă avea sau nu complici.
 

Vezi si

B1TV, amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru mai multe emisiuni critice la adresa ministrului de Interne, Lucian Bode

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV cu 10.000 de lei pentru 24 …