Tuesday , July 5 2022

Iliescu spune că guvernul alternativ al PNL este o idee "cam năstruşnică"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că prezentarea de către liderul PNL a unui Cabinet alternativ al liberalilor este “o idee cam năstruşnică”, practica fiind specifică unui sistem bipartid.
Întrebat despre prezentarea, de către Crin Antonescu, a unui “Cabinet alternativ” al PNL în eventualitatea accederii la guvernare, Ion Iliescu a răspuns: “Asta este o practică englezească, unde există această practică a bipartizanului, adică o organizaţiei politică bazată pe două partide care se succedează la putere, când unul este la putere, celălalt este în opoziţie şi de aici acel shadow cabinet, cabinetul în rezervă al opoziţiei. Nu ne aflăm acolo, aşa că mi se pare cam năstruşnică o asemenea idee”.
Preşedintele de onoare al PSD a făcut aceste afirmaţii la sediul central al partidului, unde se întâlneşte cu preşedinţii organizaţiilor de pensionari din PSD.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL, format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofolii numărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Helvig. Crin Antonescu a menţionat că îşi asumă conducerea acestei echipe.

Vezi si

Vremea se răcește de la mijlocul săptămânii, dar vor fi și furtuni

Vremea se schimbă de la mijlocul săptămânii, meteorologii anunță că de la caniculă se va …