Wednesday , October 5 2022

Iliescu: Geoană are stofă de trădător, nu merită concesie, dar nu sunt pentru excluderi din partid

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru “Gândul”, că Mircea Geoană are stofă de trădător şi nu merită nicio concesie, menţionând însă că nu este adeptul excluderilor din partid şi adăugând: “Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi”.
“Ori ne asumăm riscul pierderii şefiei Senatului, mergând în plen – ceea ce arată ca o sinucidere colectivă -, ori ne liniştim, lăsăm lucrurile cum sunt şi analizăm la sânge comportamentul lui Mircea Geoană”, a declarat, într-un interviu telefonic pentru Gândul, Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare a explicat decizia BPN al PSD: “S-a propus şi am votat ceea ce s-a numit o rocadă între Geoană şi Corlăţean. Asta a fost discuţia, asta am votat. În plen s-a văzut că înlocuirea nu se poate face decât supusă aprobării plenului, ceea ce e foarte riscant. În consecinţă, luni, în Birou, avem, de ales – ori mergem în plen şi ne asumăm riscul pierderii conducerii Senatului, ori găsim o altă formulă”.
Iliescu a precizat că, personal, rămâne la părerea deja exprimată, anume că demersul înlocuirii lui Geoană, în atari condiţii, neluate în calcul iniţial, ar trebui stopat. “Eu nu cred că e cazul să pierdem locul în Senat ” a mai spus Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD mai precizează că, “deşi Geoană are un comportament iresponsabil” şi că prin scrisoarea deschisă “nu a făcut decât să pună gaz pe foc”, nu se declară de acord cu excluderea sa din partid.
“Trebuie analizat şi sancţionat, dar eu nu sunt pentru excluderi din partid. Tinerii ăştia sunt mai pripiţi, cum ajunge unul şef vrea să-i dea afară pe ceilalţi. Nu cred că e o soluţie”. Altminteri, mai spune Iliescu, “Geoană, care face pe salvatorul partidului şi al naţiei – şi care, fie vorba între noi, are stofă de trădător, gândindu-ne cum s-a comportat el şi faţă de partid şi faţă de mine, care l-am susţinut şi în diplomaţie şi în politică – nu merită nicio concesie”.
Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.
Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.
După ce comisia va analiza dacă Geoană a încălcat statutul PSD, aşa cum este acuzat de preşedintele PSD, Victor Ponta, va întocmi un raport care va conţine articolele statutare încălcate, precum şi prevederile referitoare la sancţiunile ce se pot dicta.
Raportul comisiei urmează, cel mai probabil, să fie discutat în Biroul Permanent Naţional al PSD de săptămâna viitoare.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Geoană. Întrebat ce a cerut în sesizare, Ponta a spus: “Nimic special. Orice membru al PSD trebuie să respecte Statutul”.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …