Friday , March 1 2024

Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore, sub acuzații de corupție, trădare de țară și îmbogățire ilicită

Procurorul general interimar al R. Moldova, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.md reținerea pentru 72 de ore a fostului președinte pro-rus Igor Dodon.

Totodată, a fost reținut și cumnatul președintelui socialist, Petru Merineanu. Sursele Deschide.md susțin că ar fi încercat ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

De menționat că anterior, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese, inclusiv la domiciliul lui Dodon, la cumnatul său, Petru Merineanu, la finul lui Dodon, ex-ofițerul SPPS Lilian Filipov, dar și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Dodon.

Amintim că în această dimineață procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au descins cu percheziții la Igor Dodon bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (sacoșa), repornit prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

 

 

Vezi si

Nicolae Ciucă: Sunt pregătite măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, la Roman, că guvernul va …