Monday , September 26 2022

Iata ce gafe a facut nominalizatul la sefia DNA,Ioan Irimie, la interviul in fata CSM

După ce şi-a prezentat proiectul de management, Ioan Irimie a fost întrebat de vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, prin ce mecanism este monitorizată România în domeniul Justiţiei.
Ioan Irimie a răspuns că România este monitorizată de Consiliul Europei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), moment în care a fost corectat de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, care i-a spus că este vorba de fapt de Comisia Europeană, informează Agerpres.
Oana Schmidt Hăineală a întrerupt-o pe Mona Pivniceru, avertizând că dacă mai intervine va fi nevoită să întrerupă şedinţa.
Ioan Irimie a mai fost întrebat ce va face atunci când un procuror va fi atacat în presă sau se vor face referiri la un dosar penal instrumentat de DNA, el răspunzând că poate să dea un comunicat de presă în care să explice motivele pentru care un dosar a fost trimis în instanţă şi poate să sesizeze CSM, pentru apărarea reputaţiei procurorului de caz.
Oana Schmidt Hăineală i-a atras atenţia că cererea de apărare a reputaţiei trebuie adresată de procurorul respectiv, şi nu de conducătorul unităţii de parchet.
La un moment dat, Ioan Irimie s-a referit şi la modul în care ar trebui stimulaţi financiar procurorii care îşi fac bine treaba: ‘E foarte bine când îi dai la om şi se bucură şi e foarte rău când îi iei la om din drepturi’.
realitatea.net
 
 

Vezi si

VIDEO, FOTO. Ciucă și Ciolacu, descălțați la o întâlnire oficială în Japonia

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat astăzi, în Japonia, …