Thursday , July 7 2022

UPDATE: Doi jandarmi si doi protestatari au fost raniti. Huliganii au incercat sa deturneze protestele de la Bucuresti

violente protest

UPDATE: 100 de ultrasi din galeriile de fotbal au incercat sa sparga mitingul, atacand jandarmii, care au ripostat.
Secretarul de stat în Ministerul de Interne susține că patru persoane au fost rănite în urma violențelor de miercuri seara din Piața Victoriei. Două dintre acestea sunt jandarmi.
La acest moment sunt patru persoane care au fost transportate la spital, doi jandarmi, doi protestatari, din fericire, niciunul nu este într-o stare gravă. Desigur, situația se poate schimba. Sunt patru, niciunul din stare gravă. Răni sau lovite, un jandarm este lovit de obiecte contondente, o persoană din cauza gazelor, dar nimeni rănit grav. Noi de la început avem dispozitiv pregătit în zonă, pot apărea și cazuri medicale pregătite, când s-au întâmplat actele de violență, s-a intervenit din apropiere”, a declarat Raed Arafat, la o televiziune de știri.
Adoptarea ordonantelor care mutileaza Justitia din Romania, facuta la ceas de seara, de catre Guvernul Grindeanu-Dragnea, cu largul concurs al ministrului Iordache, i-a infuriat pe romani.
Miercuri seara, sute de mii de oameni au iesit in strada, pentru a cere anularea actelor normative care ii scapa pe corupti.
Piata Victoriei din Bucuresti, unde se afla sediul Guvernului, a fost luata cu asalt de o multime care a ajuns sa numere aproximativ 150.000 de oameni.
Dupa ce zeci de mii de bucuresteni au protestat pasnic mai bine de 12 ore in Piata Victoriei, un grup de huligani din galeriile echipelor de fotbal, adunati intr-un colt al cladirii, incearca sa deturneze protestele aruncand cu torte, petarde si diverse obiete contondente in jandarmi, pietre si sticle. Realitatea TV sustine ca are informatii ca este vorba de galeria de la Dinamo, care ar fi plecat de la Hotelul Rin, al patronului Ionut Negoita, beneficiar si el al ordonantei.
Este vorba despre cateva persoane, care au atacat jandarmii si au provocat reactia fortelor de ordine, care au cerut incetarea protestelor si evacuarea Pietei Victoriei.
Zecile de mii de protestatari pasnici ii huiduie si striga “Fara violenta, fara violenta!”.

Vezi si

Parlamentul European cere înscrierea dreptului la avort în Carta Drepturilor Fundamentale ale UE

Parlamentul European a cerut joi, prin vot, ca dreptul la avort să fie înscris în …