Hotarare de Guvern cu reguli mai aspre în perioada stării de alertă: Evenimente private (nunti, inmormantari) cu opt persoane, nu cu 16

reportersite
18 mai 2020, 14:00

Hotararea de Guvern data in sedinta de luni dimineata aduce reguli mai aspre în perioada stării de alertă.

Guvernul Orban, sedinta de Guvern, Ludovic OrbanAstfel, în perioada stării de alertă, la evenimentele private (nunţi, înmormântări, botezuri) nu pot participa mai mult de opt persoane.

Anterior, Guvernul stabilise că se pot organiza evenimente cu participarea a cel mult 16 persoane.

Luni dimineaţă, Executivul s-a reunit în şedinţă şi a adoptat „hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se arată că „se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”.

HG va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se impun, a mai precizat Orban.

Romania a intrat, din 15 mai, în stare de alertă, instituită joi noapte printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU). (O.S.)