Friday , October 7 2022

Hotarare de Guvern cu reguli mai aspre în perioada stării de alertă: Evenimente private (nunti, inmormantari) cu opt persoane, nu cu 16

Hotararea de Guvern data in sedinta de luni dimineata aduce reguli mai aspre în perioada stării de alertă.

Guvernul Orban, sedinta de Guvern, Ludovic Orban

Astfel, în perioada stării de alertă, la evenimentele private (nunţi, înmormântări, botezuri) nu pot participa mai mult de opt persoane.

Anterior, Guvernul stabilise că se pot organiza evenimente cu participarea a cel mult 16 persoane.

Luni dimineaţă, Executivul s-a reunit în şedinţă şi a adoptat “hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se arată că “se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”.

HG va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se impun, a mai precizat Orban.

Romania a intrat, din 15 mai, în stare de alertă, instituită joi noapte printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU). (O.S.)

 

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …