Friday , July 1 2022

Haos in R. Moldova: Controverse in privinta numararii voturilor la Chisinau

Igor Dodon si Dorin Chirtoaca, cei doi candidati principali la Primaria Chisinaului (foto: basarabia.net)
Rezultatele alegerilor pentru Primaria Chisinau nu sunt inca definitive, asa cum se anuntase in dimineata zilei de luni. Informatia a venit dupa ce presedintele Comisiei Electorale Centrale a contrazis datele furnizate de Biroul Electoral Chisinau, care spusese ca s-au numarat 99% din voturi si ca Igor Dodon, candidatul comunist, castigase.
“Acum in serverul central al CEC ne arata ca sunt numarate aproximativ 43% din voturile totale. Chiar si asa, in suburbii avem un numar de alegatori de aproape 100 de mii, iar numarul total este de peste 700 mii de alegatori din municipiul Chisinau. In rezultat, putem deduce ca numararea nu poate fi facuta pentru 99% din totalul sectiilor de vot aflate in municipiul Chisinau. Nu inteleg cum au ajuns la aceasta cifra”, a declarat presedintele CEC Moldova, Iurie Ciocan, pentru Unimedia.
Rasturnare de situatia la Chisinau – Chirtoaca pierde primaria, Igor Dodon castiga
Situatia la alegerile pentru capitala Republicii Moldova, Chisinau, a fost una complicata de la bun inceput si a avut mai multe rasturnari de situatie.
La inceput, sondajele de la iesirea de la urne l-au dat castigator pe candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, cu 52% din voturi. Ulterior, Biroul Electoral Chisinau a spus ca, dupa numararea a 99% din voturi, Igor Dodon ar fi castigat, tot cu 52% din sufragiile celor prezenti la vot.
Iurie Ciocan a mentionat ca urmeaza ca membrii Biroului Electoral Chisinau sa ajunga la munca in cateva ore si sa explice cum au reusit sa ajunga la procesarea a 99% din voturi fara cele din suburbii. (sursa: ziare.com)

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …