Monday , March 4 2024

Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe certificatul COVID

PSD ar dori ca premierul Nicolae Ciucă să îşi asume răspunderea în Parlament pe proiectul certificatului verde, potrivit unor surse politice citate de televiziunile de știri.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat, luni, după şedinţa de guvern, că au existat discuţii privind subiectul asumării răspunderii pe certificatul verde. ”Au existat discuţii în legătură cu acest subiect. În momentul în care vom avea elemente noi, le vom comunica. Când vom avea elemente concrete, voi reveni”.

Social-democraţii consideră că, prin asumarea răspunderii, proiectul va trece mai repede de Parlament şi se va evita şi opoziţia celor care nu doresc aplicarea certificatului verde la locul de muncă.

PSD vrea ca certificatul verde să intre în vigoare până la Crăciun şi doar prin procedura asumării răspunderii se va putea realiza acest lucru.

Chiar luni dimineaţă liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că senatorul Adrian Streinu Cercel a făcut o informare în şedinţa conducerii PSD cu privire la acest subiect al certificatului verde. ”Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la finalul anului”, a spus Ciolacu.

Amintim că AUR a anunțat deja că organizează marţi dimineaţă un protest la Camera Deputaţilor faţă de adoptarea unui eventual certificat verde pentru angajaţii din România.

Vezi si

Iliescu: Regret anumite episoade din primii ani de după Revoluţie; ce s-a întâmplat era inevitabil

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu afirmă că regretă, privind retrospectiv, unele episoade din primii …