Tuesday , May 24 2022

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe comasarea alegerilor. Opoziţia a boicotat şedinţa

Premierul Emil Boc a prezentat rapid, în doar câteva minute, principalele prevederi ale proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, fără a insista asupra implicaţiilor acestei decizii de comasare şi fără a prezenta detalii suplimentare legate de actul normativ.
Într-un scurt discurs susţinut în plenul Parlamentului, premierul a citit rapid trei pagini conţinând unele dintre prevederile legii, deja cunoscute, după care a aşteptat încheierea primei părţi a şedinţei Legislativului pentru a avea scurte discuţii cu unii dintre parlamentari.
Guvernul şi-a angajat joi răspunderea şi pe legea privind promovarea magistraţilor la ÎCCJ.  Promovarea în funcţia de jucător la ÎCCJ se va face dintre judecătorii şi procurorii care îndeplinesc următoarele condiţii: 1.să fi îndeplinit cel puţin cinci ani funcţia de judecător la Curtea de Apel sau de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel ori Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; 2. au obţinut calificativul “foarte bine” la ultimele trei evaluări; 3. nu au fost niciodată sancţionaţi disciplinar şi 4. au o vechime în funcţia de judecător sau procuror de cel puţin 15 ani, a explicat şeful Guvernului.
Parlamentarii Opoziţiei au boicotat şedinţa comună a celor două camere în cadrul căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea pe comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, dar şi pe numirea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie.  Aceştia s-au retras din sala de plen nemulţumiţi de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe comasare.
PNL şi PSD au anunţat că depun moţiune de cenzură.

Vezi si

Prinţul Charles vizitează România. El va fi primit miercuri la Palatul Elisabeta de MS Margareta și la Cotroceni de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri la Palatul Cotroceni, de la ora 14.45, pe …