Wednesday , February 8 2023

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea salarizării profesorilor şi pe Codul de dialog social

Executiv îşi va asuma răspunderea pe două proiecte de lege. Este vorba despre proiectul legii privind salarizarea profesorilor şi despre Codul de dialog social, anunţă Realitatea TV.
Guvernul Boc se reuneşte în şedinţă specială pentru a discuta proiectul de lege care plafonează salariile profesorilor şi despre Codul de Dialog Social, cu intenţia de a-şi angaja răspunderea pentru ambele proiecte.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat informaţia, arătând că Guvernul se va reuni joi de la ora 16 pentru a demara procedura de angajare a răspunderii pentru ambele proiecte.
Marţi a ieşit la iveală şi faptul că Executivul s-a asigurat că dascălii care şi-au câştigat sporurile salariale în instanţă nu-l pot forţa să le dea banii. O ordonanţă de urgenţă din februarie prevede că în astfel de situaţii statul nu poate fi executat silit pentru a respecta hotărâri judecătoreşti. Actul normativ arată că dacă o instituţie publică nu-şi poate achita datoria, din motive temeinice, nu poate fi executată silit, ci poate cere un termen de graţie sau eşalonarea datoriei. Ceea ce s-a şi întâmplat. Premierul Emil Boc a declarat că drepturile salariale câştigate în instanţă de profesori vor fi plătite treptat şi de anul viitor.

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …

One comment

  1. Fata de reactia sindicalistilor guvernul se misca destul de bine. Avantajul “grupului” mai mic si mult mai eficient.
    “Mastodontilor” sindicali din invatamant le va lua cu mult mai mult timp sa se miste.
    Si iar se confirma proverbul: “Buturuga mica rastoarna carul mare!”
    Oare sindicatele din invatamant nu au realizat ca sunt pe marginea prapastiei si daca nu declanseaza acum o greva generala pe termen nelimitat, cu blocarea anului scolar in curs, nu mai au nici o sansa?!!