Monday , January 30 2023

Guvernul Grindeanu a depus juramantul in fata presedintelui Iohannis, dupa ce a fost investit de Parlament

dragnea-grindeanu

Premierul desemnat Sorin Grindeanu si membrii Guvernului au ajuns, miercuri seara, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, pentru a depune juramantul de investitura, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.
Decretul semnat de seful statului privind numirea Guvernului Grindeanu a fost publicat in Monitorul Oficial.
Guvernul Grindeanu a primit mai devreme miercuri investitura Parlamentului, cu 296 de voturi pentru si 133 impotriva, dupa ce cei 26 de ministri au fost audiati pe repede-inainte, in doar cateva ore, in comisiile de specialitate, iar toti au primit aviz favorabil.
Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, i-a multumit lui Liviu Dragnea, pe care l-a numit “un adevarat om de stat”, pentru modul in care a gestionat situatia in aceasta perioada si a reusit sa evite o criza politica. Elogiul premierului a fost primit cu aplauze de parlamentari, la fel ca si Liviu Dragnea insusi, care l-a urmat la tribuna pentru a lua si el cuvantul.
Dragnea a tinut sa precizeze iar ca nu el va conduce Guvernul si ca va fi primul care il va sanctiona daca se abate de la programul de guvernare.
Daca UDMR si minoritatile au anuntat ca sustin Guvernul Grindeanu, PNL, USR si PMP nu au votat Cabinetul si au acuzat in plen “repesedizarea Romaniei”.
Dupa ce au depus juramantul, Sorin Grindeanu si ministrii sai au mers la Palatul Victoria, incepand cu ora 21:00, pentru prima sedinta a noului Executiv.

Vezi si

Ministrul Rafila: Numărul cazurilor de gripă e în scădere. Epidemia s-ar putea sfârși în 2 săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă şi viroză …