Tuesday , May 24 2022

Guvernul face liste cu bugetarii din ministere care vor să primească vaccinul anti-COVID

Ministerul Sănătății a trimis o solicitare către ministeree prin care cere ca fiecare instituție să întocmească liste cu angajații care vor să se vaccineze anti-COVID, informează Digi24.

Klaus Iohannis a anunțat în conferința de presă de marți că personalul medical, persoanele vulnerabile, lucrătorii din educație, siguranță națională și transporturi vor avea prioritate la vaccin.

secretarasiteO astfel de circulară, trimisă către ministrul Transporturilor, Lucian Bode, obținută de reporterii Digi24, spune că organizarea programului de vaccinare anti Covid se va desfășura în etape, în prima etapă urmând să fie imunizate mai multe categorii de bugetari, în timp ce „în ultima etapă va fi vaccinată populația generală”.

secretarasiteCategoriile de personal care vor avea prioritate sunt: 

  • personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private
  • personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc)
  • personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor
  • persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)

Documentul subliniază că în utima etapă va fi vaccinată populația generală. 

Pe baza circularei primite de la ministerul Sănătății, fiecare minister a emis, la rândul lui, circulare interne prin care își anunță angajații, demnitari, înalți funcționari publici, că este deschisă lista de înscriere pentru vaccinare.

De asemenea, un document făcut public de Antena 3 arată că angajaţii Ministerului Fondurilor Europene au fost întrebaţi dacă vor să se vaccineze împotriva COVID-19. ”Având în vedere solicitarea Ministerului Sănătăţii, vă rugăm ca până în data de 16.11.2020, ora 10:00 să transmiteţi către structura de resurse umane numărul de angajaţi, din structura pe care o coordonaţi, care doresc să fie vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2”, se arată în circulara Ministerului Fondurilor Europene.

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Românul cu suspiciune de variola maimuței, aflat în vacanță în Grecia, are de fapt varicelă

Grecia a anunțat sâmbătă primul caz suspect de variola maimuței, la un turist român în …