Sunday , November 27 2022

Guvernul dă dreptul ISU să închidă localurile care nu respectă legea

ponta6

Guvernul adoptă astăzi o ordonanță de urgență care dă dreptul Inspectoratului pentru Situații de Urgență să închidă, pe loc, localurile care nu respectă legislația privind protecția la incendii.
„Astăzi, din punct de vedere legislativ, vreau să modificăm prin ordonanță de urgență și să clarificăm competența legislativă. Adoptăm ordonanța de urgență prin care dăm putere direct celor de la ISU, nu autorități locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume, să le verifice din punctul de vedere al respectării condițiilor privind protecția împotriva incendiilor și a catastrofelor și să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile”, a anunțat Victor Ponta în ședința de Guvern.
Prim-ministrul a adăugat că în cazuri speciale trebuie luate măsuri speciale.
„Avem iresponsabilitate și lăcomie din partea celor care desfășoară activități comerciale în care sunt implicați foarte mulți oameni. Pe de altă parte, măsurile dure nu putem să le lăsăm doar la autoritățile locale, pentru că nu au capacitatea de a le implementa”, a mai spus premierul.
Victor Ponta a subliniat că acele localuri și cluburi vor fi închise până rezolvă problemele. „Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să oprim cluburile și discotecile care au potențialul de a deveni cimitire, cum s-a întâmplat vineri”, a precizat premierul.
Miniștrii ar urma să aprobe și un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru victimele accidentului de la clubul Colectiv, precum și a unui ajutor de urgență. Guvernul va acorda câte 5.000 de lei fiecărei familii, pentru a acoperi costurile cu înmormântarea. Totodată, rudele angajatei clubului – mama a 5 copii – vor primi 10.000 de lei de la stat.
 

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …