Tuesday , December 6 2022

Guvernul Ciolos ramane la decizia initiala: fara bani pentru constructia de biserici

catedrala mantuirii

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri ca in proiectul de buget nu exista alocari explicite pentru constructii de biserici. Suciu a mai spus ca alocari pentru constructia de biserici vor fi facute “in masura posibilitatilor”, potrivit Agerpres. El a adaugat ca Executivul a prevazut bani pentru culte in bugetul 2016 prin cresterile de salarii.
“Va pot garanta ca declaratia premierului legata de alocarea pentru culte ramane ferma, si anume: in masura posibilitatilor vom face asemenea alocari. Asta inseamna ca, in acest moment, alocari de constructii special pe linie bugetara nu exista. Avem toata deschiderea pentru asemenea alocari, daca vom avea resurse, daca exista consens si daca exista mai ales finantarea pentru asemenea obiective, dar, in acest moment, nu avem o linie bugetara explicita pentru constructii pentru biserici”, a declarat Dan Suciu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebat daca in proiectul de buget sunt alocari pentru culte.
Reamintim ca proiectul de buget pus in dezbatere publica vineri, 4 decembrie, nu prevedea alocari de bani pentru constructii de biserici. Reactia initiala a purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane a fost una de dezamagire.
Ulterior, premierul Dacian Ciolos a avut o convorbire telefonica cu Patriarhul Daniel si, potrivit unui comunicat de presa, i-a transmis sefului Bisericii Ortodoxe Romane ca Guvernul va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante “in functie de posibilitati”.
Proiectul final de buget 2016 a fost adoptat astazi si, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Guvernului, el pastreaza decizia initiala, de a nu aloca fonduri pentru constructia de biserici.
HotNews

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …

One comment

  1. In Franta statul nu da bani la biserici , salariile popilor le platesc enoriasii din localitatea respectiva ., vor o biserica noua , sau de facut reparatii la cea veche , se aduna bani de la enoriasi .